Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Ok
Termékek Menü

Az unikornisok ősrégi, csodálatos világa – itt az új mintájú párna!

2019. 02. 12. 16:42:29

Komolyan vesszük a munkánkat, emellett szeretjük a vidámságot. Pillanatig sem volt kétséges szövetválogatás közben, hogy a gyógynövényes párna legújabb ruciján a halványsárga mezőn cukiskodó egyszarvúak fognak pompázni! Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt!

Ez most valami más – ökotextil párnahuzat, derűs, mosolyra fakasztó mintával

Szemernyi kétségünk sincs, hogy jól választottunk a párna mintáját illetően – az egyszarvú csodálatos lény, függetlenül attól, hogy csak mesebeli, mitikus.

Némi érdekesség:

  • Az egyszarvú nem holmi újkeletű kitalálmány. Ókori írók, köztük Arisztotelész is említi.
  • Monoceros néven csillagképet is neveztek el róla, télen mi is láthatjuk, ahogyan a Tejút porát rúgja. Sőt! Vess egy pillantást a párnára! Látod? Csak úgy szikráznak a paták, ahogy a csillagok között vágtatnak!
  • Világjáró utazók állították, hogy Afrika belsejében sziklarajzokon is szerepelnek.
  • Évszázadok óta gyakori címerállat, a patikák kedvelt cégérállata volt a középkorban.
  • Skócia nemzeti állata, a címertan jelképe.
  • Imádják a gyerekek, és az örök-fiatal felnőttek.

Az egyszarvúak legendája – áltudományos mesepercek

Különböző korok, népek más-más formában képzelték el: általában gyönyörű, fehér paripaként, homlokának közepéből előugró egyenes vagy csavart szarvval. A mende-monda vörös lófejet, oroszlánfarkat, több színben pompázó, világító szarvat, illetve kecske testet is emleget.

A vízen is képes járni, patája nem tapos el semmiféle élőlényt, legyen az növény vagy állat. Csak szűz leány képes megzabolázni, nem mintha szükség lenne rá, mert angyalian békés. Természetesen mágikus ételekkel táplálkozik.

Az ókorban meg voltak győződve arról, hogy szarvának pora bármilyen méreg ellen hatásos, és a szarvat megérintő minden betegségből kigyógyul.

Nos, mi egyetlen unikornist sem ejtettünk el, szarvukat sem vágtuk le! Jujjj… Viszont hisszük, hogy a szolid krémsárga párnahuzaton vidáman ugrándozó, vágtató illetve szunnyadó egyszarvúsereg csak fokozza a gyógynövényes alvópárna hatását.

A tények

A vikingek agyafúrt kereskedők voltak, akik elképesztően magas összegekért adták el a ritka északi cetfajta, a narvál agyarát – egyszarvú csodatévő testrészként… Ezek a hiedelmek egészen a 18. századig tartották magukat, amikor is az európai hajósok eljutottak az 5-6 méter hosszú, másfél tonnás vízi emlősök földjére, illetve vizeire.

Kívánjuk, hogy legyen az álmotok olyan békés, mint az új párnahuzaton alvó egyszarvúaké!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír párnák