Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Ok
Termékek Menü

Gyerekpárnák, nem csak gyerekeknek

2017. 09. 21. 14:29:37

Vannak gyerekek, akik úgy alszanak, mint a tej. Nem sírnak, nem riadnak fel az éjszaka folyamán. A szülök örülnek és büszkék gyermekükre. De mi van akkor, ha ez számodra csak egy álomkép?

Az alvászavar nem a felnőttek privilégiuma. Sőt! Rengeteg kisgyermekes párnak karikás a szeme. Az éjszaka folyamán a szülők felváltva mennek a kiságyhoz, hogy épp miért sírdogál a gyermek.

Számtalan oka lehet annak, hogy a csemetéd nehezen alszik el, vagy nem tudja átaludni az éjszakát. Az előző nap izgalmai vagy egy rossz álom is alvási nehézségeket okoz. Fontos, hogy az elalvás előtt nyugodt, békés, biztonságos környezetet teremts a gyerekszobában és mesélj egy szép mesét.

A gyógynövényes gyerekpárnát azért készítettük, hogy a legkisebbek nyugodt alvását elősegítsük, hiszen a gyógynövények illóolajai rájuk is jótékonyan hatnak, nyugtatnak és tisztítják a légutakat. Már a gyermek hat hónapos korától berakhatjuk a kiságyba a párnát, és ha nem zavarja a gyógynövények illata, javít az alvás minőségén, akkor alá is tehetjük.

A kicsik még nem alszanak emelt párnán, így a gyerekpárnában csak gyógynövények találhatóak, nincsen benne tönkölypelyva. A gyógynövénykeverékből kihagytuk a mentát, hiszen az nem ajánlott a kisgyermekeknek. A menta légzési nehézséget, vagy fulladásos rohamot okozhat 2 éves kor alatt az arra érzékenyeknél. A párnában kilencféle gyógynövény található: levendula, citromfű, rozmaring, kakukkfű, majoránna, bodza, zsálya, izsóp, kamilla.

Bár kimondottan gyermekek számára készítettük, nem jelenti azt, hogy a gyerekpárnákat felnőttek nem használhatják.

A párnalap nem tartalmaz tönkölypelyvát, csak a gyógynövényeket, így kis méretű és könnyű. Ez a tulajdonság pedig nagyon jól jön egy utazás során, amikor rendszerint helyhiánnyal küzdünk a bőröndben. Legyen szó egy autós kiruccanásról, vagy egy hétvégi városlátogatásról, nem kell lemondanod a gyógynövényes párnádról.

A nagyobb méretű gyógynövényes párnák idővel veszítenek az illatukból. Tapasztalatok szerint fél-egy év múlva már nem párolognak intenzíven a gyógynövényekből az illóolajak. Ha fel szeretnéd frissíteni a párnádat, akkor a gyerekpárnát a kedvenc párnád levehető huzata alá rakhatod, hogy újra érezd a nyugtató illatot.

A tönkölypelyva párnának sok pozitív tulajdonsága van, hiszen megfelelő alátámasztást nyújt és csökkenti az éjszakai izzadást. Vannak akik mégsem tudják megszokni a zizegős, keményebb párnát és inkább a puha pehelypárnát választják. Ekkor sem kell lemondanod a pihentető alvásról, helyezd rá a gyerekpárnát a kedvenc párnádra és élvezd a gyógynövények nyugtató illatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: párnák tippek