Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Ok
Termékek Menü

Neked fontos, hogy mire hajtod le a fejed?

2018. 02. 18. 22:10:00

Manapság annyi káros anyag érintkezik a bőrünkkel. Szinte lehetetlen kikerülni az egészségtelen élelmiszerek fogyasztását. Számtalanszor halljuk a hírekben, hogy milyen tárgyakat, gyerekjátékokat vagy élelmiszereket hívnak vissza vagy vonnak ki a forgalomból.

Az sem mindegy milyen anyagokkal érintkezik a bőrünk. Egész nap ruhát hordunk, a testünkre tapad, hozzánk ér. A nap végén felvesszük a pizsamánkat, bebújunk az ágyba és ráhajtjuk a fejünket a kedvenc párnánkra. Egész éjszaka ölelgetjük, hozzásimul az arcunkhoz. Éppen ezért, amikor megalkottuk a párnáinkat nem csak egy színes, modern tetszetős anyagot választottunk, hanem elsősorban minőségi, bőrbarát anyagot kerestünk. Kellemes ránézni egy modern, stílusos párnára, de valljuk be, éjszaka nem látjuk, csak az arcunk élvezi a minőségi anyagot.

Sokszor mondtuk, hogy párnáink ökotextil pamut huzattal rendelkeznek, de most be is mutatjuk a hangzatos név mögött megbújó szabványt.

OEKO-TEX - Bizalom a textíliában

1990-ben Svájcban és Németországban kezdték el új vizsgálati módszerekkel elemezni a textíliparban gyártott anyagokat, és kimutatták, hogy még a természetes pamutszál is tartalmazhat nehézfémeket. Ekkor még nem volt olyan szabvány, ami iránymutatást adott volna a gyártóknak, hogy milyen egészségre káros anyagokat kell kerülni a gyártás során. 1992-ben az Osztrák Textilipari Kutatóintézet és a német Hochenstein Kutatóintézet a rendelkezésre álló vizsgálati szabványok alapján létrehozta az OEKO-TEX Standard 100 minősítést. A szabványhoz később a világ több pontján található minősítő intézet is, Magyarországon az INNOVATEX csatlakozott.

Az OEKO-TEX tanúsítási rendszer a textíliákat végigkíséri a nyers formájától a végső állapotukig. Az anyagok nem tartalmazhatnak tiltott káros anyagokat, de számos törvényileg nem szabályzott vegyi anyagot is tiltólistára tesz a szabvány. Az OEKO-TEX Standard 100 kritériumai gyakran túlmutatnak a helyi és nemzetközi előírásokon. A tanúsítás során az anyag minden alkotóelemének meg kell felelnie, nem csak a szövetszálat és a festékanyagokat vizsgáljá , de a cipzárnak, a gomboknak és a cérnának is fel kell érnie a magas elvárásokhoz.

A Bükkszentkereszti Gyógynövényes Párnák huzata OEKO-TEX, azaz ökotextil 100% pamut. A felnőtteknek és a gyermekeknek szánt párnáink is ökotextil huzattal készülnek, hogy semmilyen káros anyaggal ne érintkezzen a bőröd. A minőségi alvás nem csak a gyógynövényeknek, de a bőrbarát, antiallergén huzatnak is köszönhető. A te álmod a legfontosabb.

Tartalomhoz tartozó címkék: párnák