Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Ok
Termékek Menü

Párnamesék: Egy macskacsalád mindennapjai, ébredéstől-elalvásig

2018. 05. 09. 19:10:29

Új Vidám cicás gyerekpárnánk egy gyógynövényes történetet ihletett. Miközben a párnára hajtja a fejét, meséld el gyerkőcödnek ezt az édes mesét!

Hol volt, hol nem volt, a Kakukkfű-tengeren innen, a Tönköly-hegyen túl, élt egy népes cicacsalád. A macskamama: Kispárna Petra, a macskapapa: Nagypárna Patrik, és három csemetéjük: Kék Kati, Zöld Zoli, és Rózsaszín Rózsi. A cicamama egész álló nap a három lurkó után szaladgált, mert elevenek voltak, akár a csík! Nagypárna Patrik, a cicaapuka is felelősségteljes munkát végzett: a kamrában volt biztonsági őr, és éberen védte a sok finomságot – sonkát, diót, lisztet – az egerektől.

Kék Kati a pillangókért rajongott, azokat kergette álló nap. Zöld Zoli nem győzött betelni a sokféle gyógynövény illatával, a nózija állandóan szimatra készen mozgott fel-alá. Rózsaszín Rózsi fűszálakból tekert magának motringot, azzal gurigázott dombra fel, dombról le.

Kispárna Petra, a cicaanyuka hol a Kamillamezőn kereste őket, hol a Levendula-dűlőben bóklászott utánuk, gyakran talált rájuk a citromfű, zsálya, és izsóp-ágyások között. Persze, egy cseppet sem aggódott, tudta, jó helyen vannak, de azért biztos, ami biztos alapon a nyomukban járt.

Nem bánta, dehogy! Miért bánta volna, hiszen nincs jobb, mint a szabadban fogócskázni a csimotákkal, nagyokat nevetve közben, és időnként bele-beleszagolni a gyógynövényillatú levegőbe.

Amikor megéheztek, megterítettek egy fatuskóra, gomba székecskékre ültek, meguzsonnáztak, megebédeltek, kicsit pihentek, aztán, uzsgyi, már nyomuk sem volt! Kispárna Petra szaladhatott utánuk megint!

Délután csatlakozott hozzájuk Nagypárna Patrik, aki kényelmesen elheveredett, és elolvasta a híreket a Macskalendáriumban.

Mire leszállt az este, minden cicusnak olyan illata volt, mint a legeslegremekebb gyógynövényes párnának! Nem csoda, hiszen a maccsok nem kerülték el csatangolás közben a rozmaringot, a majoránnát és a bodzát sem! Jól elfáradtak, úgy aludtak, mint a tej! Nyoma sem volt nehéz elalvásnak, éjszakai, gyakori felébredésnek, és egyéb alvászavarnak!

Amikor már az összes kismacskusz az igazak álmát aludta, Kispárna Petra és Nagypárna Patrik főztek egy nagy csupor mentateát, és kéz a kézben elkortyolták a kandalló előtt.

Tartalomhoz tartozó címkék: párnák